Lyssna på Min gyllene dansbandsdröm

Nu finns Kepz nya singel Min gyllene dansbandsdröm att lyssna på via Kepz myspacesida: myspace.com/omog

Dansbandsdröm i radion

Nu har Kepz senaste singel Min gyllene dansbandsdröm haft premiär i radion. Det skedde tisdag morgon 25 maj mellan 8.30-9.00 på Radio Jämtland.

liten kepz

Året är 2005. Ordet är dansband. Djupa veck lägger sig i pannor när det nämns. Fjortisarna på chatten och fyrtiotalisterna på middagsbjudningarna förklarar att de lyssnar på all musik, men tillägger eftertänksamt, allt utom dansband. Efter ytterligare en stunds eftertanke rättar de sig möjligen: allt utom dansband, hårdrock eller techno. Men först och främst och präktigast i raden av uteslutna musikgenrer kommer dansband.

Varför? Trots att musiken spelas allt mer sällan i radion, fortsätter lyssnarna köpa den i affären. Trots att dansbanor får slå igen portarna, utgör de etablissemang som fortfarande håller öppet Sveriges största livemusikscen.

Med fascination inför dansbandsmusikens gåtfullhet och undanskuffade kvaliteter bildas bandet Kepz. Målet är att nå den dansande och lyssnande publiken med en ny, barnsligt lekfull, rå men hjärtlig version av dansmusik. Omogen dansmusik, kort och gott.

Kepz musik är främst inspirerad av svensk dansbands guldålder på 70-talet, amerikansk country och stämningen på en svettig jämtländsk landsbygdsdans. Repertoaren består av sångaren Mattias Wargs eget material och medlemmarnas dansanta favoriter.

Kepz består av Mattias Warg, sång och gitarr, Anders Kronlund, gitarrer, Jan Strömstedt, keyboard, Svante Söderqvist, kontrabas, och Mattias Olofsson, trummor.

Bandets födelse och första tid skildras i dokumentären Dansbandsäventyret, som producerats av SVT och Manic Motion.

Film med Farväl till ingen

Det finns en liten film med Mattias Warg som spelar in sin egen låt Farväl till ingen i köket hos Björn Höglund. Titta på den här.

Video till Jag blev full

Nu finns en video till låten Jag blev full från Kepz skiva Omog1. Videon är producerad av Kepz och Manic Motion. Du hittar videon här.