Lyssna på Min gyllene dansbandsdröm

Nu finns Kepz nya singel Min gyllene dansbandsdröm att lyssna på via Kepz myspacesida: myspace.com/omog

Dansbandsdröm i radion

Nu har Kepz senaste singel Min gyllene dansbandsdröm haft premiär i radion. Det skedde tisdag morgon 25 maj mellan 8.30-9.00 på Radio Jämtland.

liten kepz

Mattias Warg, född 1971, Sävar, Västerbotten.
Sång, gitarr, munspel, saxofon
Uppvuxen i Östersund, men med ett hjärta som slår för rotcountry från Texas. TV-journalist som 1997 tillsammans med basisten Carl Selander startade countryrockgruppen Intercooler och året därefter spelade in skivan Truth or Consequences. Mattias upptäckte dansbandsmusiken genom Sven-Ingvars skivor och besöken på jämtländska byfester i Kluk, Jormvattnet och Långan. Skriver Kepz eget material.

Anders Kronlund, född 1973, Skucku, Jämtland
Gitarr
Ofta igenkänd som mannen bakom n’Anders i Lars Vegas Trio återstår det för många att upptäcka vidden av denne ypperlige instrumentalists känsliga gitarrspel. Heltidsmusikant som skriver blues- och gospelinfluerade låtar tillsammans med hustrun Suzanne Michelle. Efter en utskällning i Mörsil svor Anders att aldrig mer spela till dans. Visade sig dock efter moget övervägande vara beredd att ompröva.

Jan Strömstedt, född 1970, Östersund, Jämtland
Keyboard
Med förkärleken till snabba snöskotrar, tuffa toppturer på skidor och väl organiserade projekt kommer alla fördomar om den bohemiske folkmusikern på skam. Företagare i eventbranschen och tillika mannen vid tramporgeln i folkmusiktrion Triakel. Som extraknäckande keyboardist i Pethers orkester under gymnasietiden är Janne den ende i Kepz som sett den ocensurerade insidan av en äkta dansbandsbuss.

Svante Söderqvist, född 1980, Kilafors, Hälsingland
Kontrabas
Yngst i bandet men samtidigt kanske mest mogen och komplett som musiker. Jazzentusiast och frilansande basist som på senare tid spelat med bland andra Joije Wadenius, Claes Janson och schlagervinnaren Martin Stenmarck. Med ett drivet kontrabasspel som sällan hörts på en svensk dansbana de senaste 40 åren sätter Svante mycket av prägeln på Kepz sound.

Mattias Olofsson, född 1976, Östersund, Jämtland
Trummor
Från de södra delarna av Östersund, ungefär så nära Västindien man kan komma utan att hamna i Brunflo. Mångsysslare som snickrar, jobbar på skola och brinner för reggae. Spelade trummor och turnerade på Barbados med jämtländska Magadog. Hade en kort karriär i dansbandet Resumé i början av 90-talet och återvänder nu genom Kepz till dansbandsscenen efter ett långt uppehåll.

Film med Farväl till ingen

Det finns en liten film med Mattias Warg som spelar in sin egen låt Farväl till ingen i köket hos Björn Höglund. Titta på den här.

Video till Jag blev full

Nu finns en video till låten Jag blev full från Kepz skiva Omog1. Videon är producerad av Kepz och Manic Motion. Du hittar videon här.